Social

Parintii care adopta copii cer confidentialitatea datelor

Asociatia Proadoptia a depus, ieri, un memorandum la Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA), prin care cere reglementarea confidentialitatii datelor familiilor adoptatoare.

Reprezentantii parintilor adoptatori considera nefiresc accesul parintelui natural la datele din dosarele de adoptie . Ei se tem ca in acest fel se deschide calea prin care pot fi santajati. Solutiile propuse prin memorandum sunt citarea separata a celor doua perechi de parinti sau obligarea prin lege a personalului din domeniu sa pastreze confidentialitatea datelor.

In martie, anul acesta, Curtea Constitutionala a decis ca parintii biologici isi pot da acordul referitor la adoptie pana in faza finala a procesului. Urmare a deciziei Curtii, ORA a elaborat un proiect de modificare a legii, care, in 45 de zile, ar trebui adoptat de guvern.

Potrivit avocatei Madalina Scurtu, de la Tuca Zbarcea&Asociatii, in cazul in care, dupa cele 45 de zile, guvernul nu adopta ordonanta de urgenta, se va crea un vid legislativ, situatie in care instantele nu vor avea o lege in vigoare dupa care sa judece procesele.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea