Social

Parfum si haine de 54 de miliarde, introduse in Romania prin metoda "capacul"

Politistii de frontiera si vamesii de la Curtici au reusit, la sfarsitul saptamanii trecute, o impresionanta captura de marfuri contrafacute, destinate pietei olandeze.

In tirul condus de soferul turc Zeki Gul (47 de ani) au fost descoperite nu mai putin de 29.795 flacoane de parfum si 17.660 articole de imbracaminte contrafacute, marfa fiind evaluata, conform listei unice de valori in vama, la peste 5,4 milioane RON.

Automarfarul, plecat din Turcia, transporta, conform documentelor de insotire a marfii, textile pentru Olanda, si a intrat fara probleme in Romania pe la granita de sud, intrucat sigiliile de la compartimentul de marfa pareau intacte.

Actionand insa pe baza unui pont, politistii de frontiera de la Curtici au gasit ascunse, in spatele unui capac format din marfurile din acte, zeci de mii de parfumuri si de haine purtand insemnele unor firme ca Nike, Diesel, Hugo Boss , Giorgio Armani, Kenzo, Lacoste , Nina Ricci, Gucci, Chanel, Cacharel, Dolce & Gabbana, Christian Dior sau Givenchy.

Cantitatea era asa de mare, incat angajatii punctului de trecere a frontierei au avut nevoie de mai mult de o zi pentru a descarca tirul.

Ca de obicei in asemenea cazuri, turcul l-a luat pe nu stiu in brate, declarand senin ca el se ocupa doar de transport si ca nu a asistat la incarcarea marfii. Numai ca asta nu l-a scapat de amenda de 75 de milioane de lei vechi si, dupa ce expertiza tehnica va confirma contrafacerea marfurilor, nici de dosarul penal.

Autoritatea vamala a retinut parfumurile si hainele in vederea confiscarii, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 1114 / 2001) referitoare la depunerea declaratiei vamale sau a documentelor insotitoare continand date eronate privind cantitatea si felul marfii.

Din pacate, reusitele de acest gen nu pot opri in nici un fel suvoiul de marfuri de contrabanda care tranziteaza tara prin metoda capacul. Volumul traficului este atat de mare, incat pana si verificarea a 10% din TIR-urile aflate in tranzit ar fi o misiune imposibila , astfel ca politistii de frontiera si vamesii nu au altceva de facut decat sa actioneze punctual, pe baza unor ponturi sau a flerului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea