Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Parcul Circului se betoneaza

Proaspat improprietaritii cu terenuri in Parcul Circului au inceput ieri organizarea de santier pe o suprafata aflata la intersectia strazii Barbu Vacarescu cu bulevardul Lacul Tei. Aici, in locul zecilor de arbori si al aleilor va rasari o cladire cu subsol, parter si trei etaje, dupa cum arata afisul amplasat pe panourile care ingradesc acum terenul proprietate privata. Muncitorii au iesit pe strada cu o portiune de ocolire pentru pietoni si au spart cu pickhammer-ul aleile betonate ale parcului. Ieri la pranz, angajatii firmei de constructii se pregateau sa inceapa lucrari serioase. Circul de Stat din Bucuresti a pierdut de curand menajeria, in favoarea fostilor proprietari ai terenurilor din aceasta zona, membri ai familiei Tonolla. Prefectura Capitalei a retrocedat o parte din alei si menajeria, in urma cererii depuse in baza Legii 247/2005, desi aceeasi cerere a fost respinsa de Comisia de aplicare a Legii 10/2001. Mostenitori ai fostilor proprietari revendicau in total 189.000 metri patrati, desi terenul pe care se intinde Parcul Circului este de 174.788, aceasta suprafata incluzand si luciul apei, si constructiile din zona. Principala cauza a distrugerii parcurilor din Bucuresti este faptul ca municipalitatea, stabilita prin lege ca proprietar al imobilelor comune ale bucurestenilor, nu s-a grabit sa intabuleze terenurile din parcuri. Ba, ca un efect al acestei indolente, Primaria Capitalei a pierdut si o finantare de 13 milioane de euro pentru ecologizarea lacurilor si a parcurilor Capitalei. In plus, legislatia stufoasa a permis fostilor proprietari sa mearga pe “doua canale”, cerandu-si drepturile de proprietate atat de la Primaria Capitalei, pe Legea 10, cat si pe Legea 247. Imediat dupa numire, prefectul Mioara Mantale a cerut insistent primarilor de sector sa finalizeze aplicarea Legii 213, care delimiteaza domeniul public de cel privat, pentru a se stabili care parcuri au ramas in domeniul public si care in cel privat, ultimele putand fi retrocedate. Parcul Circului se afla in sectorul 2 al Capitalei, unde au mai fost retrocedate importante portiuni de spatii verzi in cartiere foarte vanate de agentii imobiliari. Pe de alta parte, nici populatia nu respecta munca de intretinere a spatiilor verzi. Primaria Capitalei a investit aproape un milion de euro pentru modernizarea Parcului Circului, in suprafata de aproape 14 hectare. A fost realizat un sistem de irigatii , au fost refacute aleile, au fost plantati circa 20.000 de arbori si arbusti si a fost refacut intregul sistem de iluminat public. „Avem dificultati in a pastra aceste sisteme de irigatii : 25 la suta din aspersoarele pe care le-am pus au fost deja furate. Noi le inlocuim de-a lungul timpului, dar problemele de acest fel se repeta”, spune Virgil Carstea, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea