Social

#lgbt # declaratii controversate #Papa Francisc #casatorii gay

Papa Francisc, despre parteneriatul civil pentru persoanele de acelasi sex: “Sunt copiii Domnului si au dreptul la familie”

Papa Francisc a facut o declaratie revolutionara, care va schimba istoria omenirii. Acesta a anuntat ca sustine parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex. Declaratiile Papei au luat prin surprindere lumea intreaga mai ales ca sunt in opozitie cu pozitia oficiala a Vaticanului  si a predecesorilor sai.

 

„Homosexualii au dreptul sa fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu si au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui sa fie alungat sau sa fie facut sa sufere din aceasta cauza”, a declarat Papa Francisc intr-un documentar difuzat pentru prima oara miercuri, la Roma. In cadrul documentarului, Papa vorbeste despre abordarea sa in ceea ce priveste grija pastorala a Bisericii Catolice fata de comunitatea LGBT.

“Trebuie sa cream o lege a parteneriatului civil. In acest fel, ei vor avea protectia legii. Eu m-am implicat in sustinerea unor astfel de legi”, a mai adaugat Papa Francisc.

Documentarul intitulat “Francesco” a avut premiera pe 21 octombrie. Documentarul prezinta abordarea Papei in legatura cu mai multe probleme sociale importante, denumite de Suveran ca probleme ale „celor care se afla la periferiile existentiale” – migranti, refugiati, saraci, dar si probleme precum rolul femeilor in societate, dar si atitudinea catolicilor asupra celor care se identifica ca membri ai comunitatii LGBT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea