Social

#papa benedict #papa benedict al XVI-lea #papa benedict in romania

Papa Benedict al XVI-lea ar putea veni in Romania

Papa Benedict al XVI-lea ar putea intreprinde o vizita in Romania "cat de curand", a anuntat, miercuri, Andrei Marga, ministrul de Externe. El a precizat va pleca in luna septembrie la Vatican pentru a aduce in discutie aceasta tema.

"Atunci cand, in 1999, la invitatia presedintilor Ion Iliescu si Emil Constantinescu si a Prea Fericitului Teoctist, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat tara noastra, gazdele au primit promisiunea revenirii Suveranului Pontif in Romania. Revenirea va avea loc cat de curand, la o data ce se va stabili tinand seama de conditiile proiectarii si realizarii unei vizite papale", a declarat Marga.

"Ne bucuram sa constatam ca invitatiile corespunzatoare sunt transmise si ca vom putea initia in curand, la Roma, discutiile privind efectuarea vizitei Suveranului Pontif in Romania", a adaugat ministrul de Externe.

Andrei Marga mai spune ca partea romana va incerca sa rezolve impreuna cu Arhiepiscopia Romano-Catolica de la Bucuresti o serie de "teme sensibile", intre care retrocedarea bunurilor apartinand Bisericii Greco-Catolice si lucrarile la Cathedral Plaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea