Social

#energie #guvern #panouri solare sbventionate

Panourile solare subventionate, o mare teapa

Lansat in luna noiembrie si gata de implementare de la 1 ianuarie 2009, programul prin care Guvernul ii subventioneaza pe romani cand achizitioneaza panouri solare , centrale eoliene si echipamente pentru energie geotermala prezinta probleme.

In primul rand, o parte din echipamentele subventionate nu pot produce singure energie, fiind nevoie de alte aparate complementare, care insa nu sunt subventionate, relateaza Jurnalul National.

In al doilea rand, firmele interesate sa intre in programul " Casa Verde " au avut doar 25 de zile la dispozitie pentru a-si intocmi documentatia, astfel ca in acest moment nu exista nici o declaratie oficiala privind numarul de firme care s-au inscris in program.

Apoi, suma maxima de finantare alocata (25.000 lei pentru un sistem) exclude din start instalarea acestora la blocuri , echipamentele fiind mult mai scumpe. Ceea ce nu se spune nicaieri si ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu este faptul ca acestea pot sa functioneze cu eficienta ridicata numai in regim hibrid cu alte sisteme termice conventionale sau neconventionale si in nici un caz nu inlocuiesc sistemele clasice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea