Social

#panica in lume #candida auris #ciuperca #sua #infectie #spitale

Panica in lume! O ciuperca mortala se raspandeste prin spitale. A fost depistata in mai multe regiuni de pe glob

Este panica in lume. O ciuperca mortala se raspandeste prin spitale. Este vorba despre Candida auris (C. auris), o ciuperca care a fost depistata pentru prima oara in 2009, in Asia. Aceasta a fost insa raportata in SUA, pentru prima data, in 2016.

Numarul de persoane diagnosticate, precum si numarul persoanelor in cazul carora s-a constatat, prin screening, ca sunt purtatoare de C. auris, a crescut intr-un ritm alarmant de cand ciuperca a fost raportata pentru prima data in SUA. Potrivit publicatiei  Sky News numarul de infectii cu candida auris a crescut cu 95% intre anii 2020 si 2021. 

Ciuperca este rezistenta la medicamente si este potential mortala. Aceasta se raspandeste rapid prin institutiile de sanatate din SUA, potrivit unui studiu guvernamental, citat de stirileprotv.ro.

Cercetatorii de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) au declarat ca ciuperca provoaca boli severe in cazul persoanelor care au un sistem imunitar slabit. 

Numarul de persoane diagnosticate cu C. auris, dar si a celor care s-a constatat ca sunt purtatoare, a crescut alarmant in ultima perioada. 

Dr Meghan Lyman, directorul medical al CDC pentru boli micotice (provocate de ciuperci), a declarat ca cresterile cazurilor de infectie “mai ales in ultimii ani, ne preocupa cu adevarat”.

„Am vazut cresteri nu doar in zonele de transmitere in curs, ci si in zone noi”, a adaugat aceasta. 

In plus, Dr Lyman a precizat ca este ingrijorata de numarul tot mai mare de probe de ciuperci car au devenit rezistente la tratamentele comune. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea