Social

#pandemie #noua gripa #adrian streinu-cercel #vaccin

Pandemie de neoprit: noua gripa a "lovit" Sinaia, 40 de noi cazuri la un hotel

Numarul focarelor de gripa porcina din tara creste. Un ultim “punct fierbinte” cu 40 de cazuri de gripa noua a aparut la Hotelul Sinaia din Sinaia, locatie care a fost inchisa pentru 48 de ore. Astazi la ora 11.30 se va constitui un comitet de urgenta pentru gestionarea gripei noi. Ministerul Sanatatii va afla tot astazi daca va primi dozele de vaccin solicitate de la patru mari companii farmaceutice .

Acest ultim focar este si el unul de import, in acest moment doar Iasul si Bucurestiul avand cazuri cu transmitere locala. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel , in mai putin de o saptamana de la aparitia primului focar au mai fost semnalate alte cateva zone de maxim interes pentru autoritatile medicale: Bucuresti, Cluj, Suceava, Bihor, Sibiu, Dolj, Prahova, Arges.

Potrivit Gandul, la Sinaia, virusul a fost adus de catre un portughez, care a infectat alti 39 de turisti, straini si romani, cazati la Hotel Sinaia din Sinaia. Locatia a fost inchisa aseara pentru 48 de ore, pentru efectuarea unei dezinfectii.

Adrian Streinu-Cercel avertizeaza asupra faptului ca pandemia de gripa noua va afecta toata tara, si va fi imposibil de oprit, cel putin deocamdata si mai ales in lipsa vaccinului, care este asteptat de catre autoritatile medicale. Potrivit Gandul, Ministerul Sanatatii (MS) a comandat un milion de vaccinuri anti-AH1N1, care, teoretic, ar trebui sa fie disponibile la jumatatea lunii noiembrie, cu doua saptamani inainte de cele 5 milioane de vaccinuri produse de Institutul Cantacuzino .

In plus, astazi la ora 11.30 se va constitui un comitet de urgenta pentru gestionarea gripei noi. Ministerul Sanatatii va afla tot astazi daca va primi dozele de vaccin solicitate de la patru mari companii farmaceutice.

La sfarsitul lunii noiembrie Institutul Cantacuzino va pune in circulatie 5 milioane de doze de vaccin iar de luna viitoare va incepe vaccinarea anti-AH1N1, primele intrand la rand categoriile sociale considerate cu grad de risc ridicat: copiii, cadrele medicale si personalul institutiilor care intervin in caz de urgenta.

In acest moment, autoritatile medicale au sub supraveghere peste 500 de persoane din 24 de judete si municipiul Bucuresti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea