Social

#gripa #1918 #cheia #vaccin

Pandemia de gripa din 1918, cheia pentru crearea unui nou vaccin

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne studiaza pandemia de gripa care a avut in loc in timpul Celui de- Al Doilea Razboi Mondial , pentru a gasi solutii pentru epidemiile de gripa viitoare.

Pandemia de gripa din 1918 a fost cauza mortii a peste 50 de milioane de oameni din intreaga lume . Au existat trei valuri ale epidemiei din 1918 pana in 1919, care sunt studiate acum de catre o echipa de cercetatori australieni.

Vor fi analizate dosarele a peste 24.000 de oameni din 12 locatii din Marea Britanie, printre care si Universitatea Cambridge, internate si scoli, informeaza HsDailyWire.

"Prin intelegerea felului in care se raspandeste virusul, autoritatile vor putea sa ia decizii mai usor in cazul unei epidemii. In 1918, mortalitatea a fost mai ridicata in randul tinerilor sanatosi, desi se astepta ca batranii sa fie predispusi la boala", a spus John Mathews, unul din cercetatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea