Social

Pamuk vine astazi la Bookfest

Targul de carte Bookfest, a carui a treia editie se desfasoara in pavilioanele 13-17 ale Complexului Expozitional Romexpo, si-a pastrat pentru ultima zi cateva dintre cele mai „apetisante“ lansari si intalniri cu scriitori celebri.

Astfel, Editura Curtea Veche , una dintre cele mai importante dintre editurile prezente la Targ, organizeaza astazi intalnirea cu doua dintre cele mai celebre nume ale literaturii contemporane.

La ora 13.00, scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al prestigiosului pentru Literatura, va fi prezent la standul editurii pentru lansarea celui mai recent roman al sau publicat in romaneste, „Zapada“ - carte pe care a definit-o, la precedenta sa vizita in Romania, ca fiind singura cu adevarat „politica“ pe care a scris-o.

Este, de altfel, si ultima sa carte de acest tip. „Zapada“ infatiseaza dilemele critice ale Turciei moderne: cat de europeana este aceasta tara, cum poate ea sa raspunda fundamentalismului islamic si cum poate aborda un scriitor aceste aspecte?

Alaturi de Orhan Pamuk se va afla Livia Szasz, coordonatoarea colectiei „Byblos“, de la Curtea Veche, in care a aparut cartea. Conform bunei traditii, dupa lansare, autorul va oferi si o sesiune de autografe . Imediat dupa aceea, scriitorul turc va „fugi“ spre Neptun si Mangalia, unde este invitat special al Festivalului „Zile si Nopti de Literatura“, organizat de Uniunea Scriitorilor , care-si decerneaza in aceasta seara premiile.

Putin mai devreme, la ora 11.30, un alt autor prestigios, scriitorul maghiar Peter Esterhazy, va fi oaspetele standului de la Curtea Veche, unde-si va lansa cartea „Harmonia Caelestis“, cel mai premiat roman al sau. La fel ca si Pamuk, si Esterhazy se va afla pe seara pe insoritul tarm al Marii Negre, la Festivalul de la Neptun.

Maraton de lansari

Editura Humanitas organizeaza, la ora 14.00, o sesiune de autografe cu Horia- Roman Patapievici, iar de la ora 15.00, Traian Ungureanu lanseaza „Incotro duce istoria Romaniei“, secondat de Rodica Culcer si Gabriel Liiceanu .

Spre deosebire de anii trecuti, Bookfest este mult mai „aerisit“, spatiile de expunere (unele edituri au chiar megastanduri, care-ti iau ochii in primul rand prin felul cum arata) si de deplasare printre standuri sunt generoase, evitandu-se astfel neplacuta inghesuiala si „calcare pe picioare“ din anii precedenti, mai ales in zilele de varf din weekend.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea