Social

Pamfletul lui Dinescu dezbina Alianta

Pamfletul Despartirea de Basescu, citit de Mircea Dinescu la Timisoara, in cadrul unei reuniuni organizate de PNL, si aplauzele la scena deschisa ale liberalilor au inflamat PD si au generat un razboi al declaratiilor intre cele doua partide.

Liderul PD Emil Boc a dat prima replica, spunind ca este dezamagit de atitudinea manifestata la Timisoara de liberali. Nu a fost un accident, ci a fost ceva regizat, o actiune organizata si bine pregatita, pe care nu putem sa o tratam decit ca pe o actiune duplicitara a colegilor liberali. Boc considera ca un astfel de comportament nu poate fi tolerat, l-a calificat ca fiind demagogic si a conchis: Nu a fost o manifestare importanta a PNL in care sa nu fie si mesaje anti-PD si anti-Traian Basescu. Boc a fost secondat de vicele Ioan Oltean, care a afirmat, printre altele: Nu pot sa cred ca omul care este astazi prim-ministru si datoreaza acest lucru in exclusivitate lui Traian Basescu sa rida in hohote la pamfletul lui Dinescu. Evenimentul de la Timisoara a prilejuit iesirea la rampa si a Elenei Udrea, care a afirmat ca PNL ii inspira un fel de neputinta politica, iar despre Mircea Dinescu ca este un om platit de Dinu Patriciu. Printre cei care au criticat comportamentul liderilor PNL s-a aflat si liberala Mona Musca: Dinescu poate sa spuna orice, el este scriitor, nu e in PNL, e un lider de opinie, e talentat, dar reactia liberalilor trebuia sa fie alta, avind in vedere ca de-abia cu citeva clipe inainte vorbeau de unitate.

Daca nu se mai poate ride, emigram in Congo

Prima contrareplica a PNL a venit de la Crin Antonescu: Daca in tara asta nu mai este voie sa rizi, atunci este rost de emigrat in Congo. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, sustine ca este greu de inteles supararea lui Emil Boc pe reactia salii si a aratat ca Dinescu este acelasi ca pe vremea cind il apara pe Traian Basescu de santajele politice ale PSD. Motreanu crede ca atitudinea PD reprezinta un pretext de iesire din Alianta. La rindul sau, Puiu Hasotti spune ca, fara alianta cu PNL, PD nu ar fi intrat in Parlament, iar Ludovic Orban a punctat si el: Fara PNL, acum Traian Basescu dadea cu subsemnatul la Parchet in locul lui Adrian Nastase, iar jumatate din PD era inghitit de PSD.

Hohotele lui Tariceanu

In aplauzele celor citorva sute de liberali prezenti in sala, Dinescu a vorbit vineri seara, la Timisoara, pe placul partidului. In hohotele de ris ale premierului, Mircea Dinescu a citit pamfletul, intitulat Despartirea de Traian Basescu: Fiindca pe mare nu a simtit adierea comunismului si e nevoit acum sa joace in public drama sotului incornorat care angajeaza o echipa de detectivi particulari care sa afle atit de tirziu ce tirgul stia de multa vreme, domnul Basescu isi trateaza angoasele in compania terapeutilor nationali, Gigi Becali si Mitica Dragomir .

Peste trei ani, la alegerile prezidentiale, nu va exista contracandidat care sa stea atit de teapan in cap pe bara sau care sa scuipe coji de seminte de bostan prin strungareata cu atita profesionalism ca intemeietorul scolii filosofice de pe Ghencea, adica Basescu, care ii soarbe acum din priviri pe Gigi si pe Mitica, precum odinioara antrenorul Constantin Noica pe atacantii Plesu si Liiceanu de la FC Heidegger.

Dinescu: Am demisionat de Basescu

Mircea Dinescu ne-a explicat ratiunea citirii pamfletului: Era legat de tema reuniunii, adica de chestiunile privind lustratia si condamnarea comunismului. Dinescu a mai precizat ca am scris pamflete dure despre toti presedintii Romaniei, nu am ceva special contra lui Basescu. Totusi , Dinescu ne-a precizat ca dupa ce Andrei Plesu a demisionat din functia de la Cotroceni, l-am sunat pe Basescu si i-am spus ca demisionez si eu de el.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea