Social

#parteneriat ministerul culturii #castelul bran

Paleologu vrea parteneriat cu Dominic Habsburg in cazul castelului Bran

Ministerul Culturii ia in calcul mai multe variante, inclusiv cea a a unui parteneriat stat-privat in privinta administrarii castelului Bran, potrivit ministrului Culturii, Theodor Paleologu .

"Vom lua in considerare toate posibilitatile de participare pe termen lung, trebuie analizate beneficiile pe car le poate avea statul de pe urma unui parteneriat", a declarat ministrul Culturii , Theodor Paleologu, dupa intalnirea cu Dominic Habsburg , pentru Antena 3.

"Este un mare beneficiu pentru cultura faptul ca muzeul va ramane la Bran dar mininsterul nu poate permite ca acesta sa ramana acolo fara a avea pe termen lung beneficii de ordin financiar", a adaugat ministrul Culturii. Ministrul Culturii a subliniat ca statul si familia care detine castelul "trebuie sa imparta si responsabilitatile si beneficiile", si a precizat ca nu doar ministerul Culturii ar trebui sa decida asupra situatiei, ci ar trebui ca si Guvernul si autoritatile locale sa se implice.

O societate pentru gestionarea castelului, din primavara dominic de habsburg s-a intalni joi cu ministrul culturii, Theodor Paleologu, pentru a clarifica modalitatea prin care actualul muzeu Bran va continua sa functioneze.

Familia Habsburg ar putea infiinta o societate in Romania pentru gestionarea castelului Bran incepand cu sfarsitul lunii mai, cand va intra efectiv in posesia acestuia, informeaza NewsIn.

In luna mai expira perioada de trei ani in care statul a administrat castelul, dupa restituirea acestuia catre familia Habsburg, mostenitoare a principesei Ileana.

In cadrul intalnirii s-a discutat posibilitatea pastrarii destinatiei de muzeu a Castelului Bran si si gasirea unei formule prin care colectiile si mobila din castel, care apartin Ministerului Culturii, sa ramana acolo si dupa ce familia Habsburg va intra efectiv in posesia castelului.

Conform legilor romanesti, cea mai plauzibila varianta luata in calcul este aceea de infiintare a unei societati in Romania, care sa se ocupe cu administrarea muzeului si domeniului Bran de la sfarsitul lunii mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea