Social

#buget #secret de stat #renovare #guvern #palatul victoria

Palatul Victoria, lovitura de 60 ml euro la buget

Consolidarea si modernizarea Palatului Victoria vor costa 60 milioane de euro, in plina criza. In afara de consolidarea de 10 milioane de euro, 20 milioane vor fi cheltuiti pentru modernizarea cladirii Guvernului si inca 30 pentru extindere. 

Dupa ce Palatul Victoria a fost inclus in "clasa I de risc seismic , constructie cu risc ridicat de prabusire la cutremure", autoritatile au hotarat consolidarea si modernizarea imobilului, care are statut de monument istoric .

In prima faza, 10 milioane de euro au fost castigati de catre firma care se va ocupa de consolidare prin negociere directa. Invocand motive de siguranta nationala, autoritatile nu au organizat o licitatie publica si in final au negociat cu o singura firma.

Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat urmeaza sa plateasca lucrari de modernizare de 57,6 milioane lei, fara TVA (aproximativ 20 de milioane de euro) si 30 de milioane de euro din bugetul Ministerului Dezvoltarii, informeaza Evenimentul Zilei.

Initial, RA-APPS a ocolit legea achizitiilor publice citand "caracterul partial secret al contractului de executie", dar in cele din urma firmelor interesate nu li s-a mai cerut autorizatia de securitate industriala, necesara pentru protejarea secretului de stat conform Standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate.

Doar firma Aedificia Carpati SA Bucuresti s-a calificat in ultima etapa, iar contractul a fost acordat desi legea prevede anularea procedurii, daca nu exista minim trei firme calificate. Compania, controlata de omul de afaceri Petre Badea, fost angajat al Institului Carpati, a inghitit Institul la privatizarea de catre FPS, licitatia de atunci nefiind lipsita de controverse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea