Social

Paine si cas in loc de chipsuri, in scoli

Vom avea in scoli, din toamna. Asta isi propune deputatul , initiatorul Legii pentru o in scoli.

"Parintii din Cluj au venit cu propunerea de a introduce in chioscurile din scoli alimente ecologice. Sprijin avem si de la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, iar saptamana trecuta am fost la un targ al producatorilor agricoli care s-au aratat dispusi sa ofere astfel de alimente, la preturi care pot fi acceptate de parinti. Este vorba de cas, carnati, paine, lapte, toate ecologice", ne-a declarat deputatul.

Ambalajul, sufletul comertului

Politicianul independent Mircia Giurgiu crede ca produsele vor atrage elevii prin ambalajul lor si prin faptul ca vor fi prezentate sub forma de sandvisuri.

"Eu sper sa reusesc sa inchei un protocol cu producatorii agricoli, pe care il voi discuta in prealabil cu Ministerul Educatiei si cu . Sper ca, din noul an scolar, aceste alimente ecologice sa se gaseasca in chioscurile unitatilor de invatamant din Cluj macar, daca nu din toata tara", ne-a mai spus deputatul.

Legea pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar , initiata de Mircia Giurgiu, a fost trimisa spre promulgare presedintelului Romaniei in 17 mai 2008, fiind deja adoptata de Camera Deputatilor si de Senatul Romaniei.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea