Social

#cora #xilina #paine

Paine cu anestezic, la Cora

Clientii hipermarketul Cora Pantelimon din Capitala au avut surpriza sa descopere ca painea taraneasca pe care au cumparat-o contine... anestezic . Eticheta produsului, despre care retailerul spune ca e produsa in cuptoarele proprii, arata ca in compozitie se afla si xilina .

Xilina este anestezic local, iar specialistii in nutritie spun ca este grav daca un produs alimentar contine o astfel de substanta.

"Xilina este un anestezic. N-am auzit pana acum de xilina in paine, in viata mea. Ar fi bine sa fie o greseala. Daca nu, este ilegal profund. E grav, daca e adevarat, exista riscuri. Nu poate sa fie xilina. Nu are ce cauta un astfel de compus, un medicament anestezic, in paine ", spune prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti, citat de Realitatea.net.

Prezenta xilinei in paine i-a contrariat si pe biologi, care nu-si dau seama ce ar cauta substanta acolo.

"Xilina este o substanta chimica , farmaceutica, cu rol de anestezic local. Nu stiu cum ar putea sa contribuie la compozitia painii", arata Livia Nena , biolog nutritionist.

Specialistii sfatuiesc cumparatorii sa citeasca intotdeauna eticheta de a cumpara un produs.

Contactati de Realitatea.net, reprezentantii hipermarketului Cora Bucuresti nu au dorit sa comenteze cazul.

Foto : mondonews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea