Social

#ambulanta #salvare #pacient #spital

Pacientii din Bucuresti nu vor mai fi plimbati de la un spital la altul

Bolnavii care suna la Salvare nu vor mai fi plimbati de la un spital la altul, in cautarea unui pat liber. Aceasta va fi prima urmare a infiintarii Dispeceratului pentru centralizarea paturilor libere din spitale, infiintat de Ministerul Sanatatii. Un astfel de birou a dost deschis ieri si cuprinde deocamdata doar 16 spitale din Bucuresti.

Biroul care centralizeaza locurile din unitatile medicale unde bolnavii ar putea fi internati face parte din faza-pilot a unui program care va fi extins in viitor si la asezamintele sociale. Odata cu pornirea acestei faze a proiectului, se doreste “sa se ajunga la scaderea timpului de asteptare la internare pentru bolnavi”, dupa cum isi doreste Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Evenimentul Zilei.

Astfel, de astazi, pacientii din Bucuresti care vor suna la Salvare nu vor mai fi plimbati de la o unitate spitaliceasca la alta, ci vor fi dusi la spitalele cu locuri libere de catre ambulantele care ii transporta si care se vor afla in contact cu noul Dispecerat pentru centralizarea paturilor libere din spitale.

Cum functioneaza Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale

Acest birou are acces la un sistem informatizat in care sunt trecute toate locurile libere din spitalele inscrise in program. Astfel, cu un singur click, medicii vor putea afla daca spitalul invecinat are locuri libere.

Potrivit EVZ, acest sistem realizeaza o filtrare pe specialitati si foloseste principiul culorilor: rosu inseamna ca toate locurile sunt ocupate, albastru ca mai sunt intre 1 si 5 locuri libere, iar verde ca sunt peste 5 locuri. Softul le permite echipajelor de la ambulanta sa vada si care este situatia locurilor libere in spitalele de urgenta cu o singura specialitate sau in spitalele de copii.

Raed Arafat a precizat si faptul ca toate spitalele inscrise in program sunt obligate sa raporteze zilnic numarul de locuri libere pe care il au pe fiecare sectie, in caz contrar fiind sanctionate. Mai mult, oficialul a anuntat ca in urmatorii ani, sistemul ar putea fi implementat la nivel national.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea