Social

#implant #coloana vertebrala #pacienti paralizati #recuperare pacienti paralizati #pareza

Pacienti paralizati, recuperati cu ajutorul unui dispozitiv minune

Patru pacienti paralizati de la piept in jos au trecut cu brio testul la care au fost supusi de un grup de cercetatori din cadrul Institutului National de Bioinginere si Bioimagistica din SUA. Cei patru au reusit sa isi miste picioarele dupa ce in coloana vertebrala le-a fost implantat un dispozitiv menit stimuleze nervii afectati.

Cei patru pacienti fusesera declarati irecuperabili, iar echipa de cercetatori a dorit sa demonstreze ca stimularea fizica poate aduce o raza de lumina in viata acestor oameni. Studiul s-a bazat pe efectele generate de terapiile de recuperare, in acest caz prin stimulare electrica, a nervilor care strabat coloana vertebrala, punand in umbra interventii mai complicate de regenerare a maduvei spinarii. Cu toate acestea, cei patru nu au reusit inca sa mearga.

"Ar trebui sa reanalizam ceea ce li se ofera, deoarece recuperarea poate duce la vindecarea unui numar mai mare de pacienti", a declarat, in revista Brain, Susan Harkema, unul dintre membrii echipei implicate in realizarea experimentului.

Sursa foto: blog.amsvans.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea