Social

#crestere pret tigari #tigari # scumpire tigari

Pachetul de tigari s-ar putea scumpi cu 2 lei

Guvernul intentioneaza sa dubleze taxa pe viciu la tutun, ceea ce ar insemna ca un pachet de tigari sa fie mai scump cu 2 lei.

In prezent, taxa pe viciu este de 10 euro/1000 de tigari, insa daca propunerea Ministerului Sanatatii va primi avizul Ministerului Finantelor, ea va creste la 20 de euro/1000 de tigari.

Un oficial al unui mare producator de tigari a declarat ca o astfel de crestere fulminanta a taxei va duce la scumpirea tigarilor cu 15-20%.

Reprezentantii celor trei mari producatori de tigarete de pe piata romaneasca, British American Tobacco, Philip Morris si JTI se intalnesc vineri cu oficiali ai Ministerului Finantelor Publice pentru a-i convinge sa nu dubleze taxa pe viciu.

Contrabanda cu tigarete s-a mentinut relativ constanta in primele cinci luni ale anului, ajungand in luna mai la 13,3%, potrivit unui studiu al companiei Novel Research.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea