Spiritualitate

#pacate ce nu pot fi iertate #preoti #pacate #impartasanie

Pacatele pentru care NU te poti impartasi. Ce spun preotii

Ne aflam in Postul Pastelui, iar multe persoane se pregatesc intens pentru impartasanie. Desi cei mai multi oameni considera ca orice pacat este iertat prin impartasanie, adevarul este ca nu ne putem impartasi in cazul in care am comis anumite pacate.

Preotul Calistrat, de la Manastirea Vladiceni, a povestit care sunt pacatele care nu sunt iertate prin impartasanie. Potrivit preotului, in cazul pacatelor care nu pot fi iertate se numara pacatul desfranarii, pacatul hulei, pacatul betiei si pacatul fumatului.

Persoanele care marturisesc la spovedanie aceste pacate nu pot primi Sfanta Impartasanie pana nu se caiesc pentru faptele savarsite si pana cand nu respecta canonul primit. 

“Tot ce este in afara legii lui Dumnezeu se numeste pacat sau faradelege, dar cele care sunt opritoare sau pacate de moarte, care ne opresc categoric de a lua din potir sunt acestea: in primul rand desfranarea si aici incepem de la pacatul onaniei sau masturbarii, cum se spune, pana la ultimele forme de desfrau evoluate sau supra avansate de om; dupa aceea nu ne da voie sa impartasim pacatul hulei (tot ce vorbesti rau impotriva sfintilor, a lui Dumnezeu, impotriva Proniei divine, adica impotriva adevarului divin). Cineva a spus: „De ce trebuie sa se supere Dumenzeu daca noi gresim?” Si in majestatea divina este la fel ca in justitia lumeasca, ai calcat o lege, ti se aplica un articol din Codul Penal, ai calcat o porunca a lui Dumnezeu, vei fi intrebat de ea: sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu marturisesti stramb, sa nu ravnesti ce-i cu viclesug la altul, sa cinstesti ziua duminicii, sa-ti cinstesti parintii si asa mai departe.

Dupa hula mai intra pacatul betiei si avem scris la Matei: „Betivii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.” Avem pacatul fumatului si unii au zis: „Unde scrie ca daca fumezi n-ai voie sa te impartasesti?” Si eu le-am explicat: „Nu am nimic impotriva tigarilor dumneavoastra, dar trei zile cand v-ati impartasit si trei zile dupa Hristos nu suporta sa stea in fum. El nu este carne la afumat, El este carne dumnezeiasca si paine dumnezeiasca si trebuie sa stea intr-un corp curat si sanatos.” Parintele Cleopa avea o glumita: „Dragul tatei, daca era nevoie omul sa fumeze, ii punea un hogeac in cap, adica sa aiba pe unde iesi fumul.” Dar explicat teologic si stiintific, pacatul fumatului este distrugerea lenta a sanatatii.”, a declarat parintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea