Social

#oua #oua de gaina # oua de gaini stresate # gaini stresate # interzis in romania

Ouale de gaini stresate, interzise in Romania

Ouale facute de gaini "stresate", care traiesc in custi neimbunatatite, nu mai pot fi comercializate in Romania si in restul Uniunii Europene, incepand cu data de 1 ianuarie.

Aceste oua erau marcate pana acum cu cifra 3. De acum inainte, acest marcaj va avea o alta insemnatate, iar ouale gainilor ce traiesc imobilizate in custi nu vor mai putea fi vandute in magazine.

"CE a interzis de la 1 ianuarie 2012 cresterea gainilor in baterii conventionale, iar Romania, alaturi de toate celelalte state membre, nu va mai putea comercializa de la aceasta data ouale marcate cu cifra trei", a precizat presedintele Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor ( ANSVSA ), Radu Chetan-Roatis.

Ouale gainilor stresate vor fi totusi folosite in industria alimentara , insa nu vor mai putea fi cumparate de cumparatorii obisnuiti, ci doar de marii producatori, care le folosesc in compozitia preparatelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea