Social

Originea Valentine`s Day

Desi inca nu este foarte clara originea Valentine`s Day, obiceiul de a trimite felicitari sau de a sarbatori printr-un eveniment special s-a raspindit in multe culturi din intreaga lume. Desi exista mai multi martiri crestini numiti Valentin, Ziua Indragostitilor , Valentine's Day , si-a luat numele de la un preot ce a fost martirizat in jurul anului 270, dupa Hristos, de catre imparatul Claudius II Gothicus. Potrivit legendei, preotul ar fi incheiat cu formula "de la Valentinul tau", o scrisoare catre fiica paznicului inchisorii in care se afla, de care se indragostise. Sarbatoarea si-ar putea avea originile si in vechea ceremonie Lupercalia, data in onoarea zeitei Junona, regina peste toti ceilalti zei de pe vremea romanilor, care se sarbatorea tot pe 14 februarie . Junona era si zeita casatoriei, iar, a doua zi dupa Lupercalia, femeile indragostite scriau scrisori de dragoste, pe care le puneau intr-o urna la templul zeitei. Barbatii alegeau o scrisoare si, in anul ce urma, incercau sa o cucereasca pe femeia care o scrisese. Obiceiul a durat secole intregi. Obiceiul de a schimba felicitari de 14 februarie a inceput sa se dezvolte in Anglia si Franta, in secolele XIV si XV, si a devenit foarte popular in America, in secolele XIX si XX.

Trimite o felicitare animata de Ziua Indragostitilor felicitari de Ziua Indragostitilorfelicitari de Ziua Indragostitilorfelicitari de Ziua Indragostitilor felicitari de Ziua Indragostitilorfelicitari de Ziua Indragostitilorfelicitari de Ziua Indragostitilor

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea