Social

#insecte #foamete #Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura #consum de insecte #termite prajite

Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura recomanda consumul de insecte

Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) din cadrul ONU promoveaza consumul de insecte, produse alimentare bogate in nutrienti si foarte ieftine.

Organizatia ONU a lansat ieri un program de incurajare a consumului de insecte, ca solutie pentru reducerea poluarii si a foametei mondiale. De altfel, conform spuselor expertilor FAO, insectele "prezinta cote de creste si de conversie alimentara ridicate si au un slab impact asupra mediului in intreg ciclul vietii lor", noteaza Jurnalul.ro.

La nivel mondial exista 900 de specii de insecte comestibile, consumate zilnic de circa doua miliarde de oameni in anumite culturi traditionale din America Latina, Asia si Africa.

"Termitele prajite sunt considerate alimente bune din padurile noastre", a declarat Gabril Tchango, ministrul Padurilor din Gabon, tara din Africa Centrala.

In alte parti ale lumii, insectele sunt folosite ca ingrediente alimentare, cu precadere la cresterea pasarilor si pentru acvacultura.

Sursa foto: english-ch.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea