Social

# oms pandemie #pandemie coronavirus

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie de coronavirus

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie de coronavirus. Tedros Adhanom Ghebreyesus seful OMS, a declarat ca aceasta pandemie poate fi controlata.

„Am facut o evaluare, iar situatia generata de Covid-19 poate fi caracterizata drept pandemie”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

„Aceasta este prima pandemie cauzata de un coronavirus. Nu e doar o criza de sanatate publică, ci o criza care va afecta toate sectoarele, asa ca fiecare sector si fiecare individ trebuie sa se implice in lupta coronavirusului”, a spus Ghebreyesus.

„Concluzia este ca nu suntem la mila acestui virus”, a spus Ghebreyesus, potrivit unei postari de pe contul de Twitter al OMS.

„Trebuie sa ne aducem aminte ca putem incetini raspandirea coronavirusului, prin actiuni decisive si luate la timp, si putem preveni infectiile. in randul celor infectati, cei mai multi isi vor reveni”, a adaugat el.

Ce inseamna pandemie?

Pandemia este o epidemie a unei boli care s-a extins la nivel global, si nu mai este localizata regional, doar in anumite tari. Coronavirusul s-a raspandit peste tot in lume, de aceea OMS a decis declare pandemie de Covid-19.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea