Social

#demisie ministrul Muncii #proiect salarii bugetari #salarii bugerari #legea salarizarii

Ordonanta salarizarii bugetarilor, retrasa. Ministrul Muncii isi pregateste demisia!

Proiectul Ordonantei privind salarizarea in sectorul bugetar a fost retras! Cosmin Andreica, consilier al Ministerului Muncii, a declarat ca proiectul a fost retras, intrucat nu avea cum sa satisfaca nevoile partenerilor sociali.

„Doamna ministru si-a asumat retragerea. Daca proiectul nu va fi retras maine - din sedinta de Guvern -, ministrul Muncii isi va da demisia”, a declarat consilierul din cadrul Ministerului.

“Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, si-a asumat raspunderea de a retrage in mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas inainte in vederea rezolvarii problemelor pe care noi le-am semnalat.(..) este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar daca este vorba de conditionari financiare si de a-l face functional si a corecta disfunctionalitati constatate la alegea actuala de salarizare”, a spus Bogdan Hossu, presedintele CNS Cartel Alfa, la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii, scrie Agerpres.

Liderii sindicali sustin ca proiectul mareste diferenta intre cei cu venituri mari si cei cu venituri mici. 

Potrivit proiectului, ar urma sa piarda bani dascalii, de la debutanti pana la cei cu 40 de ani vechime, in timp ce in sanatate majorarile salariilor vor fi de doar cativa lei, au acuzat sindicalistii. In ciuda promisiunilor Guvernului, proiectul prevede majorari nesemnificate in categoria salariilor mici, au mai spus sindicalistii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea