Social

#sporuri #negoicieri #minister #discutii #sindicalisti

Ordonanta eliminarii sporurilor intra astazi in negocieri

Forma finala a ordonantei de eliminare a sporurilor bugetarilor, in negocieri astazi la Guvern. Dupa ce functionarii publici s-au aflat ieri in greva de avertisment , reprezentantii principalelor confederatii sindicale si cei ai Ministerului Muncii vor discuta forma finala a ordonantei de eliminare a unor sporuri ale bugetarilor.
 
Reprezentantii departamentului de dialog social din Ministerul Muncii vor purta discutii cu reprezentantii sindicali si vor centraliza propunerile primite de catre comisiile de dialog social ale celorlalte ministere, pentru a alcatui varianta finala a Ordonantei. Conform declaratiilor oficiale, in timpul intalnirilor Guvern-sindicate, Ordonanta va fi discutata punct cu punct iar aspectele sensibile vor fi negociate, Executivul manifestandu-si deja deschiderea in acest sens.

Reprezentantii statului spera ca discutiile de astazi sa fie ultimele in acest sens pentru ca forma finala a Ordonantei sa poata intra maine in sedinta de Guvern, fiind parte din pachetul de masuri anticriza elaborat de Executiv.

Sindicalistii au anuntat ca si ei isi doresc un succes in negocieri, deoarece in cazul in care discutiile nu vor ajunge la o finalitate, se vor vedea nevoiti sa declanseze greva generala pe 9 martie. Acest lucru a fost anuntat si ieri de catre functionarii publici, care in dimineata zilei de ieri s-au aflat in greva de avertisment.

Vineri, pe site-ul Ministerului Muncii a intrat in dezbatere proiectul de Ordonanta care prevede eliminarea sporurilor acordate bugetarilor. Astfel, ar urma sa fie eliminate sau recalculate mai multe prime si bonusuri , printre care prima de 75% pentru functionarii publici care lucreaza cu fonduri europene, procentul de 10% cu care se putea majora salariul de baza al observatorilor care verifica contractele de achizitie publica, salariul de merit pe anul in curs, dar premiile pentru toate categoriile de personal din autoritatile si institutiile publice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea