Social

Orban se teme ca premierul Tariceanu il trage in jos

Negata vehement ofi­­cial, competitia politica dintre premie­rul Calin Popes­cu Tariceanu si ministrul Transporturilor Ludovic Orban e devenit evidenta duminica, in momentul lansarii oficiale a candidaturii vicelui PNL la Primaria Capitalei si a candidaturilor la primariile de sector.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a lipsit de la ceea ce trebuia sa fie cea mai importanta manifestare electorala a PNL, toate partidele importante concentrandu-si eforturile pentru a castiga Primaria Bucurestiului .

Orban a incercat sa minimalizeze absenta sefului liberal, spunand ca acesta era plecat in teritoriu, la o alta lansare de candidati ai PNL. In realitate, Tariceanu era in Bucuresti si, la ora mitingului de la Teatrul National, se afla cu familia in oras, la cumparaturi.

Raspunsul la intrebarea „De ce a lipsit premierul?“ depinde de tabara careia i-o adresezi. Apropiatii lui Tariceanu invoca fie angajamente politice mai vechi, fie faptul ca n-au stiut despre ce manifestare e vorba. Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu se afla undeva, in judetul Vaslui, iar secretarul general Dan Motreanu stia ca e vorba despre Adunarea Generala a PNL Bucuresti, care sa valideze lista de candidati.

Alti lideri din grupul premierului sustin ca, oricum, prezenta lor era inutila, intrucat Ludovic Orban taie si spanzura in filiala Bucuresti, stabilind singur chiar si candidatii la primariile de sector.

Ministrul Transporturilor si premierul au avut o discutie aprinsa pe aceasta tema, Orban asumandu-si, pana la urma, responsabilitatea pentru alegerile din Bucuresti. De cealalta parte, sustinatorii lui Orban afirma ca acesta se indeparteaza deliberat de premier, pe motiv ca seful Guvernului ar fi impopular in Bucuresti.

Mai mult, unele studii ar arata ca partidul insusi ar cam fi o piedica in calea lui Ludovic Orban. Tocmai de aceea candidatul nu ar vrea sa se afiseze cu prea multi dintre liderii PNL aripa Tariceanu, preferandu-i pe mai popularii Teodor Melescanu, Norica Nicolai si Crin Antonescu.Raceala dintre cele doua tabere s-a vazut si ieri, cand Orban a fost insotit de trioul mentionat mai sus la depunerea candidaturii la BEM. De data aceasta, motivul oficial a fost destul de solid: la ora respectiva avea loc sedinta de Guvern.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea