Social

# inchidere scoli #coronavirus #ludovic orban

Orban explica de ce au fost inchise scolile din Romania

Scolile din Romania au fost inchise penru a preveni raspandirea noului coronavirus. Muli parinti au fost contrariati de aceasta masuri, mai ales ca in alte tari, care au intrat complet in lockdown, scolile au ramas deschise.

 

Premierul Romaniei, Lidovic Orban, explica de ce au ramas scolile inchise si de ce a lasat sa functioneze after school-urile.

”Pe primul loc este sanatatea copiilor nostri si a familiilor copiilor nostri”, a raspuns Orban.

Cand o jurnalista i-a spus ca nu exista date care sa arate ca prezenta la scoala a dus la cresterea numarului de cazuri, Obdan a contrazis-o.

“Ba sunt date, dar nu prezenta la scoala. Aici nu este vorba despre prezenta la scoala. La scoala, sub supravegherea cadrelor didactice, este evident ca riscul de raspandire este mai mic. Deci este vorba de celelalte activitati in care copiii, adolescentii nu sunt in interiorul scolii, nu sunt sub supravegherea parintilor si riscul de transmitere creste.

De asemenea, noi am considerat ca o perioada de timp este bine sa fie suspendate cursurile, sa se organizeze online. Sigur, am cerut Ministerului Educatiei, inspectoratelor scolare, sa se asigure ca scolile, profesorii predau online si asigura continuitatea in procesul educational”, a declarat Ludovic Orban, potriit spotmedia.ro.

Intrebat de ce au ramas after school-urile deschise, desi scolile sunt inchise, premierul Romaniei a explicat:

“In cazul after school-urilor… De exemplu, la scoli esti obligat sa te duci, pe cand la after school nu e obligat nimeni sa se duca. In plus, after school-urile sunt in afara procesului educational, nu fac parte din activitatea educationala, din zona de reglementare a invatamantului. In plus, din datele pe care le avem, in after school-uri nu a existat un numar semnificativ de infectari”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea