Social

#politisti civil # marire numar politisti #orban

Orban cere marirea numarului de politisti imbracati in civil, care sa patruleze strazile

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, i-a cerut ministrului Marcel Vela sa creasca numarul de politisti imbracati in civil, care sa patruleze strazile si sa efectueze controale, precum si sa-i amendeze pe cei care nu respecta regulile de protectie sanitara.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi, in sedinta de Guvern, ministrului de Interne Marcel Vela sa ofere „un raspuns potrivit” Avocatului Poporului care i-a cerut ministrului sa precizeze ce baza legala exista pentru ca politistii sa poata face controale imbracati in civil si sa amendeze oamenii care nu respecta masurile de protectie sanitara.

„Am vazut ca Avocatul Poporului va intreaba de ce se fac controale de politie in civil. Dati-i un raspuns potrivit. Chiar recomand o crestere a efectivelor care opereaza in civil, pentru ca stim situatii care ne-au fost raportate in care se striga ‘sase’ la venirea lor in uniforma si practic nu pot sa surprinda cum sunt situatiile in realitate. De asemenea, Tel Verde sa il operationalizati si sa il popularizati, astfel incat sa putem sa directionam controalele in functie de semnalele primite de la cei care au o participare civica in semnalarea incalcarii regulilor de protectie a sanatatii. S-a respectat decizia CNSU ca in termen de 48 de ore toate CJSU sa ia deciziile care se impun? Ok. Aici scoatem focarele si trebuie mers la analiza pana la nivel de sat. De exemplu sa nu carantinam o comuna daca doar un sat depaseste indicele respectiv. Adica sa carantinam doar satul respectiv”, a afirmat Orban, la inceputul intrunirii de joi a Guvernului, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea