Social

#sanatate #poluare #temperatura #studiu orase #orase poluate

Orase in care nu se va mai putea locui in cativa ani din cauza temperaturilor prea mari

In mai putin de 45 de ani, orase precum New York sau Londra nu vor mai putea fi locuibile din cauza drasticelor schimbari climatice, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Hawaii si publicat recent in "Daily Mail".

Potrivit studiului, din cauza incalzirii globale, temperaturile din New York nu ar mai permite locuirea in acest oras incepand cu anul 2047. De asemenea, in urmatorii ani, in 2048, respectiv 2056 nu va mai fi posibil de locuit nici in orasele Los Angeles sau Londra.

Cercetatorii spun insa ca, in cazul in care vor reusi sa stabilizeze emisiile de dioxid de carbon, New York-ul ar mai permite locuirea pana in 2072, iar Londra pana in 2088.

"Acum suntem obisnuiti cu climatul in care traim, dar, din cauza schimbarilor climatice, vom iesi din zona de confort. Va fi neconfortabil atat pentru noi, cat si pentru animale”, a declarat Camilo Mora, autorul studiului.

Sursa foto: realitatea.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea