Social

#salariu pensie #ministerul justitiei #angajat

Opt angajati ai Ministerului Justitiei primesc salariu si pensie de la stat

Opt persoane din Ministerul Justitiei care au, in prezent, statut de pensionar si de salariat la stat, trebuie sa opteze pentru una dintre cele doua calitati, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG).

Angajatii nu detin functii de conducere in minister si nu se incadreaza in categoria persoanelor care trebuie sa restituie platile compensatorii, informeaza NewsIn.

Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului, cei opt angajati ai MJ trebuie sa aleaga, in termen de 15 zile de la data publicarii OUG, daca raman la statutul de pensionar sau la cel de salariat la stat.

In cazul judecatorilor si procurorilor, plata pensiei de serviciu se suspenda "pana la incetarea reincadrarii", iar in termen de 30 de zile de la data suspendarii platii pensiei, magistratii sunt obligati sa restituie indemnizatia acordata la pensionare , care este egala cu sapte indemnizatii de incadrare lunare brute. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea