Social

#bucuresti #cartea recordurilor #sorin oprescu #capita cartea recordurilor

Oprescu vrea sa bage Bucurestiul in Cartea Recordurilor

Cei mai multi Mosi Craciun pe strada, cel mai lung carnat si cel mai mare tort din lume. Acestea sunt cele trei recorduri de Guinness Book pe care Bucurestiul va incerca sa le doboare, in aceasta iarna, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit programului de sarbatori pregatit de edili, pe 21 decembrie , 4.000 de Mosi Craciun vor colinda strazile Capitalei si vor imparti copiilor jucarii si dulciuri.

Recordul actual, consemnat de Cartea Recordurilor, este de 3.300 de Mosi. Pe 27 decembrie, va fi preparat cel mai mare carnat din lume, iar o zi mai tarziu - cel mai mare tort. Oprescu nu a precizat dimensiunile acestora, insa, promite el, carnatul si tortul vor avea cativa centimetri in plus fata de recordurile la zi.

Costurile doborarii recordurilor vor fi acoperite de sponsori, in timp ce primaria va cheltui cinci milioane de lei din bugetele institutiilor subordonate, pentru sarbatorile de iarna.

Sambata, 6 decembrie, in prima zi a sarbatorilor de iarna din Bucuresti, va fi instalat si iluminat, in Piata Unirii, un brad natural inalt de 17 de metri, a mai anuntat edilul-sef al Capitalei. Alti cinci brazi vor fi instalati tot in zone centrale. Bulevardele Capitalei vor fi luminate de 520.000 de becuri tip led si de 168.000 de globuri luminoase

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea