Social

Oprescu, veterinarul cu practica umana

Chiar daca lui Blaga i se spune buldogul, clipul electoral al doctorului Oprescu incercind sa scape de un buldog care i se gudura la picioare mi s-a parut o josnicie.
 

Acest asa-zis banc al medicului candidat la primaria Capitalei aduce confruntarea politica in zona cea mai de jos cu putinta. Doctorul care l-a amenintat pe Cosmin Gusa ca ii va da un cap in gura, „ca sa-i arate cum se discuta politica”, a incercat sa-l ridiculizeze pe Blaga intr-un clip descalificant. Ceea ce m-a uimit a fost ca unii dintre cei care au vazut filmuletul sint de parere ca aceasta gaselnita cu buldogul in carne si oase transmite un mesaj electoral de o percutanta maxima si ca ar fi „super”.

Poate in Republica Autonoma Stefanesti , unde mesajele pe care si le transmiteau alegatorii faceau sa piuie televizoarele.

Dar nici in comuna aceea descintata cu sute de mii de euro, candidatii la primarie nu si-au permis sa coboare disputa in subterana in care a ajuns medicul Sorin Oprescu. Acest om care a depus juramintul lui Hipocrate e in stare sa ridice ciineste piciorul deasupra eticii sale profesionale, ca sa se vada primar.

Un asemenea banc filmat, in care si hingherii ar fi refuzat sa joace, pentru a nu-i revolta pe bucuresteni, arunca o definitiva lumina urita asupra acestui doctor cu apucaturi de circar nemilos. Un chirurg care e in stare sa admita, fie si in gluma, ca un semen de-al sau poate fi metamorfozat in ciine a gresit drumul spre ucenicia la locul de munca printre parlagii si a nimerit la Facultatea de Medicina. Or un clip politic, chiar daca vrea sa para o gluma, pleaca de la cele mai serioase motive posibile. Sorin Oprescu nu e un actoras care vrea sa atraga atentia asupra lui, profitind de campania electorala, ci un politician care incearca astfel sa cistige voturi pentru a conduce Primaria Capitalei.

In primul tur, dornic sa para „baiat de cartier” Oprescu a folosit o replica din arsenalul derbedeilor de cartier. Atunci proaspatul independent care intrase in rolul de victima a unei conspiratii, mai putea aduce in sprijinul sau exasperarea ca e atacat pina si la tribunal, pentru a i se interzice candidatura. Intrat in cel de-al doilea tur, pe primul loc, cu mesaje de sustinere din partea PSD, a PRM si a PNL, Sorin Oprescu a simtit nevoia „sa-si arate muschii” El e jupinul! Iar ala care are curaj sa se puna cu el, uitati-va ce e de fapt!

Sper ca organizatiile de protectia animalelor sa nu depuna plingeri impotriva doctorului Sorin Oprescu, cu acuzatia ca ar fi stricat imaginea ciinilor, pentru a-l mai victimiza o data. Dar un protest al confratilor candidatului, pentru a-si lua distanta de metamorfozarea omului in ciine mi se pare inevitabila si igienica . Fiindca altfel medicina veterinara si cea pentru oameni vor trebui unificate.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea