Social

Oprescu, primar peste toate spitalele din Capitala

Printr-un proiect prin care managementul unitatilor sanitare trece in subordinea autoritatilor locale, ministrul sanatate a Municipiului Bucuresti.

In Bucuresti exista 42 de spitale, cu tot cu cele militare si care apartin de transporturi. „Sunt de acord sa ma intalnesc cu ministrul Sanatatii pentru a discuta situatia sistemului sanitar din Capitala, mai ales ca nu sunt deloc strain de acest subiect. Acum insa trebuie sa privesc spitalele din alt punct de vedere. Trecerea managementului la administratiile locale ar fi pasul firesc urmator, in contextul descentralizarii“, a declarat Sorin Oprescu.

Pe cand era directorul Spitalului Universitar, Oprescu a fost destituit din functie de acelasi ministru Nicolaescu, in plina reforma sanitara.

Potrivit proiectului, intr-o prima etapa, se va face trecerea administrativa a spitalelor municipale nonclinice, orasenesti, comunale si a centrelor de sanatate in administrarea comunitatilor locale. Totodata, MS va transfera catre autoritatile publice locale mai multe competente. Una dintre ele vizeaza transferul atributiilor legate de activitatea mediatorilor sanitari romi de la Autoritatile de Sanatate Publica judetene la autoritatile locale, cat si finantarea, recrutarea, instruirea si evaluarea activitatii acestora.

Totusi, trecerea spitalelor municipale neclinice, orasenesti, comunale si a centrelor de sanatate in administrarea comunitatilor locale se va face cu pastrarea rolului de aviz conform MSP pentru deciziile primariilor vizand activitatea sanitara, inclusiv cea de numire a managerului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea