Social

#basescu #oprescu #descentralizare

Oprescu este de acord cu presedintele Basescu in privinta descentralizarii

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata ca este de acord cu ideea descentralizarii autoritatilor locale, dar spune ca pentru acest lucru trebuie indeplinite cateva conditii printre care intelegerea responsabilitatii celor care si-o asuma.

Sorin Oprescu a declarat, sambata la Neptun ca ideea de autonomie locala este una buna, dar ca intreaga comunitate trebuie sa constientizeze faptul ca are un mare cuvant de spus.

"Deocamdata, pentru noi, romanii, care timp de 60 de ani am fost obisnuiti sa aiba grija de noi un tatuc, ideea e privita ca un act de mare curaj", a declarat Oprescu.

Oprescu a afirmat ca este necesar un plan pe multi ani, prin respectarea unor conditii, "indiferent de ce s-ar intampla in comunitate, indiferent de cum s-ar schimba oamenii, lucrurile sa nu mai derapeze in stanga sau dreapta, in timpul asta fiecare poate construi ce isi doreste dupa dorinta comunitatii".

O alta conditie importanta pentru descentralizare la care s-a referit Oprescu este ca sa existe o comunicare, astfel incat sa fie inteleasa responsabilitatea acestui demers.

Intrebat daca salariul de care beneficiaza ca primar este mai mare decat cel avut inainte si daca este multumit, Sorin Oprescu a declarat:

"Nu e mai mare salariul decat cel dinainte, iar administratia locala este platita sub posibilitatile de stimulare. Nu mi se pare normal, am directori generali care din proiecte ajung la un salariu mult mai mult decat onorabil, dar exista discrepanta intre ceilalti functionari care lucreaza pentru primarie si, daca vreti, o sa incerc o egalizare in sus".

Sorin Oprescu a fost prezent sambata la Tabara de scolari din padurea Comorova din statiunea Neptun unde se afla mai multi copiii pentru a verifica conditiile de cazare si a spus ca este un proiect concretizat inca din timpul campaniei electorale si care va fi sustinut pana la 1 septembrie.

Presedintele Traian Basescu a declarat tot la Neptun, la reuniunea Asociatiei Comunelor din Romania, ca primarii trebuie sa se bata pentru obtinerea autonomiei locale, afirmand, in acest context, ca sunt politicieni care nu doresc descentralizarea si care vor ca primarii sa vina in genunchi la Bucuresti.

"O problema dureroasa este descentralizarea. Sunt multe ezitari la nivel central inca din 1990. In acest Guvern s-a inceput ceva, dar s-a oprit. Veti auzi politicieni care spun ca descentralizarea nu trebuie facuta pentru ca primarii nu stiu sa gestioneze.(...) Vor controlul constiintei politice a primarilor, vor sa-i faca dependenti, sa mearga in genunchi la Bucuresti", a spus Basescu. Seful statului a mai spus ca descentralizarea este acelasi lucru cu autonomia locala si i-a indemnat pe primari sa lupte pentru ea.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea