Social

Oprescu - Blaga. Asta da pariu!

La 51% Oprescu si 49% Blaga, orice specialist ridica din umeri. Diferenta e in marja de eroare, prin urmare, daca maine ar avea loc scrutinul, rezultatul final ar ramane deschis pana la inchiderea urnelor.
 
Asta e tot ce se poate spune responsabil avand in fata doar aceste doua procente . Sondajul INSOMAR ne mai da insa cateva. Spre exemplu, distributia voturilor din turul 1 pentru candidatii din turul 2. Si aflam ca, dintre votantii lui Cristian Diaconescu, 62 la suta ar vota acum cu Oprescu si doar 19 la suta cu Blaga. Avantaj teoretic Oprescu, de 4,5 procente.

Ai lui Orban s-ar imparti in mod egal, 38% la Oprescu, 38% la Blaga. Din cei vreo 6 la suta cat a obtinut Gusa, 45% ar merge acum pe mana lui Blaga, 32% pe-a lui Oprescu.

Avantaj teoretic Blaga, de 1%. Prima concluzie. Oprescu castiga mai mult din voturile candidatilor iesiti din cursa. Alte cifre. Pe sectoare. La sectoarele 1 si 3, Blaga il depaseste pe Oprescu, cu 8, respectiv 12 procente, la celelalte e invers. Oprescu are la sectorul 2 patru procente peste Blaga, la sectorul 4 , zece procente, la sectorul 5, 18 procente, la sectorul 6 , patru procente.

A doua concluzie. Oprescu e avantajat de faptul ca are doua sectoare in plus fata de Blaga, unde se tine turul al doilea, pentru ca aici e mai probabil sa avem si o prezenta mai mare la vot. Alte cifre. La profilul votantilor celor doi stam cam asa. La categorii de varsta, egalitate.

La distributia pe sexe, egalitate. La studii, Blaga are ceva mai mult, plus 4 la suta fata de Oprescu, la categoria “studii superioare”. Oprescu sta mai bine, plus 8 la suta la “cel mult zece clase, scoala profesionala ”. Avantaj teoretic Blaga, pe motiv ca e mai probabil sa si voteze, nu doar sa declare in sondaje ca o fac, cei cu studii superioare fata de cei mai putin educati.

Ei bine, tragand linie acum, poate spune cineva in acest moment care e mai probabil sa castige? Eu nu, dar, daca as fi fortat cumva, as zice, totusi, Oprescu. Nu stiu de ce.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea