Social

#coplata #tichete #sanatate #oprescu #capitala

Oprescu are o problema cu tichetele de sanatate

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este unul dintre criticii sistemului de coplata in sanatate. El sustine ca acesta ar trebui implementat doar dupa o reforma serioasa a sistemului sanitar .

"Vrem sa rezolvam o data pentru totdeauna cu mentinerea sistemului sanitar si crearea unor premise de sistem sanitar performant, atunci nu scuipi in apa si faci cateva unde, ci pur si simplu inlocuiesti apa din bazinul respectiv si poti s-o folosesti la ce ai tu nevoie. Nu cred intr-un sfarsit victorios, grandios, al acestor tichete pentru simplul motiv ca omul are nevoie de efectivitate medicala, nu are nevoie neaparat de tichete", a comentat Oprescu, citat de Cotidianul.

Fost director al spitalelor Universitar si Elias, primarul crede ca problema cea mai mare din sistemul sanitar este faptul ca nimeni nu a definit clar pachetul de baza in serviciile medicale.

Oprescu critica si faptul ca banii stransi pentru sanatate nu sunt folositi numai in acest scop. El este de parere ca, datorita lipsurilor din sistemul sanitar, platile informale se vor inmulti, in ciuda introducerii coplatii.

"Nu exista ordinea medicala, adica spitalul pe post de spital, policlinica pe post de policlinica, medicul de familie...", a incheiat Oprescu.

 

Citeste si

Tichetele pentru coplata in sanatate, introduse in toamna

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea