Social

Oprescu a iesit primul intr-un sondaj comandat de el

Candidatul neoficial al PSD ar fi la un pas de castigarea din primul tur a alegerilor pentru Primaria Capitalei, in timp ce PD-L ar obtine majoritatea voturilor pentru Consiliul General al Bucurestiului.

Cel de-al doilea candidat PSD la Primaria Bucurestiului , Sorin Oprescu, a comandat un sondaj de opinie in care a iesit primul. Potrivit unui studiu realizat de Gallup Romania , senatorul social democrat ar fi la un pas de castigarea alegerilor din Bucuresti din primul tur, in conditiile in care ar obtine nu mai putin de 47% din voturi.

Pe locul doi, la distanta uriasa, se afla candidatul PD-L Vasile Blaga, cu 16%, urmat de Cozmin Gusa cu 11%, candidatul oficial al PSD, Cristian Diaconescu - 8%, liberalul Ludovic Orban cu 5 procente si taranistul Aurelian Pavelescu cu doar 2%.

Conform datelor oferite de Gallup, Sorin Oprescu s-ar putea gandi sa candideze linistit si la Presedintia Romaniei, avand in vedere ca este politicianul cu cea mai mare incredere in randurile locuitorilor Capitalei, depasindu-l chiar si pe presedintele Traian Basescu.
Oprescu inregistreaza o cota de incredere de 50%, fata de cele 44 de procente ale lui Basescu, 20% cu cit este creditat Vasile Blaga, 19% - Cristian Diaconescu sau premierul Calin Popescu Tariceanu, creditat cu 15 procente.

Oprescu nu puncteaza doar la intentie de vot, la incredere, ci si la competenta in rezolvarea problemelor Bucurestiului. Astfel, senatorul social democrat iese candidatul care ar face cea mai buna treaba in ceea ce priveste traficul rutier, curatenia, locurile de parcare, repararea drumurilor si amenajarea de spatii verzi .

In ceea ce priveste distributia voturilor pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, PD-L ar lua cele mai multe voturi - 41%, urmat de PSD cu 24%, PNL cu 14%, PIN si PNG cu 5 procente.

Studiul citat releva o intentie destul de mare a bucurestenilor de a se prezenta la urne, aproape 68% dintre acestia declarand ca vor merge la vot.
Sondajul Gallup a fost realizat in perioada 17-19 aprilie 2008, prin sistemul de interviuri telefonice, pe un esantion de 814 persoane din Bucuresti, cu o marja de eroare de +/- 3,5%.

Potrivit autorilor, rezultatele nu pot fi extrapolate la nivelul intregii populatii adulte a municipiului Bucuresti, in afara de erorile de esantionare, modul de formulare a intrebarilor si dificultatile practice de culegere a datelor la telefon pot introduce alte erori care sa afecteze rezultatele sondajului.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea