Social

Oprescu a dat copiilor liber la strand

Copiii sub 10 ani au acces gratuit pe strandurile Primariei Capitalei.

Copiii cu varste mai mici de 10 ani vor avea acces gratuit pe strandurile , Giulesti si Berceni , in perioada vacantei de vara. Aceasta decizie a fost luata, ieri, de primarul general Sorin Oprescu, dupa ce acesta a vizitat saptamana trecuta strandul Ciurel si a vazut ca acolo vin foarte multi copii mici.

Edilul a declarat atunci ca asa va menaja buzunarele parintilor, iar cei mici vor avea o vacanta mai placuta. Pentru a sigura accesul liber pe stranduri, copiilor sub 10 ani, Primaria Capitalei face un efort financiar de circa  100.000 lei noi.

Sfaturile specialistilor

„Copiii trebuie scosi la soare doar in primele ore ale diminetii, pana in ora 10.00, iar expunerea la soare trebuie sa fie progresiva. Adica in prima zi zece minute, in a doua zi 20 si asa mai departe. Soarele le face foarte bine fiindca ajuta la fixarea calciului in oase, dar nu trebuie facute . Neaparat micutii trebuie protejati cu creme cu un foarte ridicat, iar capul trebuie acoperit cu o palarioara.

Foarte important, parintii trebuie sa le dea micutilor foarte multa apa si sucuri naturale . Copiii sub 1 an este indicat sa stea numai la umbra, sub umbreluta, nu sa fie expusi direct la soare”, ne-a declarat Claudia Bratan, medic si directorul coordonator al Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Capitalei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea