Social

#sorin oprescu #raport #cgmb #elcen #radet #datorii #penalitati

Oprescu a amanat prezentarea raportului in CGMB

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, marti, imediat dupa inceperea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca raportul sau privind proiectele municipalitatii va fi prezentat la urmatoarea sedinta a consilierilor municipali.

Edilul-sef a motivat aceasta amanare din perspectiva faptului ca exista in prezent "discutii foarte serioase" privind modalitatile in care ELCEN incaseaza datoriile si penalitatile RADET, informeaza Agerpres.

Oprescu s-a aratat nemultumit de faptul ca reprezentantii ELCEN inteleg sa incaseze "numai penalitatile", in baza unei ordonante a Guvernului data in 2005, care prevede ca perioada de aprobare a penalitatilor 15 zile de neplata a datoriilor.

"S-a ajuns la o situatie imposibila. ELCEN ne contabilizeaza plata datoriilor numai la capitolul penalizari si in acest fel ei in fiecare zi ne calculeaza penalitati ce inseamna circa 1 miliard de lei vechi pe zi. RADET a semnat o serie de contracte cu acelasi termen limita , de 15 zile si sa nu uitam ca nici plata subventiilor de la stat nu este facuta in termenul impus de lege, de 18 zile. Asa s-au inregistrat de-a lungul timpului penalitati care acum ajung la circa 8 miliarde de lei vechi..."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea