Social

#partid #opozitie #klaus iohannis #lucian croitoru

Opozitia nu-l vrea pe Lucian Croitoru premier

Premierul desemnat Lucian Croitoru nu este pe placul actualei Opozitii formate din PSD, PNL, UDMR, PC si Grupul Minoritatilor . Reprezentantii acestor grupuri politice l-au indemnat pe Croitoru sa isi depuna mandatul si l-au anuntat ca il sustin in continuare pe Klaus Johannis pentru functia de prim ministru.

Astazi a fost programata intalnirea dintre noul premier desemnat si partidele politice, spre care anuntase ieri ca merge cu o oferta de formare a Guvernului care sa obtina majoritate in Parlament. Lucian Croitoru propusese chiar si un post de ministru de Interne pentru PSD in noul Guvern.

In urma intalnirii cu formatiunile politice din Opozitie situatia nu statea insa prea bine pentru omul numit de presedintele Basescu. La iesirea de la discutii, Croitoru a declarat ca a incercat sa-i convinga pe liderii PSD, PNL, UDMR si minoritati asupra candidaturii sale pentru postul de premier, ca ramane deschis in continuare la discutii cu aceste formatiuni si ca "se intoarce" la PDL, cu care va avea o noua intalnire, dupa cum noteaza Adevarul.

Acuzatii si lipsa sprijinului pentru noul premier

Cu aceasta ocazie el a raspuns si acuzatiilor venite din partea PSD-ului. Lucian Croitoru a precizat ca va folosi cele 10 zile pentru gasirea de sustinere pentru guvernul pe care-l va propune, adaugand ca "nu se vede ca un pion, ci ca o solutie".

Nu de aceeasi parere au fost liderii partidelor politice care i-au cerut premierului desemnat sa isi depuna mandatul, pentru ca Opozitia il sprijina pe Klaus Iohannis pentrui postul de premier. "Intentia noastra sa adresam o scrisoare semnata de toti parlamentarii grupurilor parlamentare care alcatuiesc majoritatea catre presedintele Traian Basescu in care sa ii cerem numirea d-lui Johannis drept prim ministru desemnat si retragerea nominalizarii domnului Lucian Croitoru", se precizeaza in documentul semnat de liderii PSD, PNL, UDMR si PC si citat de Evenimentul Zilei.

Potrivit jurnalistilor prezenti la intalnirea dintre premier si partide, intrevederea a durat aproximativ o jumatate de ora. Cu aceasta ocazie s-a reamintit faptul ca termenul constitutional pe care il are la dispozitie Croitoru, pentru a obtine votul de incredere al Parlamentului, expira la 24 octombrie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea