Social

#carte #librarie #programa scolara #opere MIhail Sadoveanu #opere literare #carti scoase din librarii

Operele lui Mihail Sadoveanu, scoase din librarii

Operele marelui scriitor roman Mihail Sadoveanu au fost scoase din toate librariile din Romania. Astfel ca "Dumbrava minunata" si "Baltagul", lecturi obligatorii in programa scolara, mai poti fi gasite doar la biblioteci sau pe anumite site-uri de internet.

Toata aceasta poveste il are in spate pe Dan Herford, stranepotul lui Mihail Sadoveanu, care a hotarat sa ceara mult mai multi bani editurilor pentru drepturile de autor, astfel ca acestea au refuzat sa mai publice romanele marelui scriitor.

"Nu mai avem nimic la vanzare de acest autor. De trei ani, nici o editura nu l-a mai publicat pe Sadoveanu. Au existat niste litigii cu un urmas care are drepturile de autor si nimeni nu se mai baga intr-un conflict cu acesta. Daca tineti neaparat sa-i cititi romanele, mergeti la anticariat sau descarcati-le de pe internet. Noi nu avem cum sa va ajutam", a explicat, pentru libertatea.ro, o angajata a unei librarii din Capitala.

Sursa foto: informatia-zilei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea