Social

#gheata #meteo #onu #vremea #schimbari climatice #patura de ozon

ONU trage un semnal de alarma asupra schimbarilor climatice extreme

Agentia Mondiala Meteorologica a subliniat ca schimbarile climatice se desfasoara chiar sub ochii nostri, iar daca nu vor fi luate masuri, acestea vor continua sa evolueze.

Planeta Pamant sufera, intr-adevar, efectele incalzirii globale si ale fenomenelor extreme. Agentia meteorologica ONU a aratat ca in intervalul ianuarie-octombrie 2012 a fost inregistrata o noua "cea mai calda perioada" de la inceperea inregistrarii evenimentelor meteo, din 1860.

"Evenimente meteo notabile au fost observate in intreaga lume, dar anumite parti ale emisferei nordice au fost afectate de extremele multiple", a declarat Michael Jarraud, presedintele agentiei.

O alta problema ridicata de reprezentantii Agentiei Mondiale Meteorologice este legata de topirea apei maritime din zona arctica, iar acest lucru vine sa confirme datele publicate in septembrie de centrul National American pentru Date privind Zapada si Gheata.

In 2012, patura de gheata arctica s-a micsorat cu aproape 3, 4 milioane de kilometri patrati si a inregistrat o scadere de 16-18 % fata de recordul din 2007.

Sursa foto: plantingdollars.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea