Social

#educatie #pib #finantare #biserici #cercetare

ONG-urile protesteaza: Statul trebuie sa opreasca finantarea bisericilor din bani publici

Finantarea bisericilor din bani publici ar trebui oprita, iar sumele economisite ar putea fi redirectionate catre domenii precum sanatatea, educatia si cercetarea, se arata intr-o scrisoare deschisa, semnata de 23 de ONG-uri, potrivit adevarul.ro.

Scrisoarea urmeaza sa fie trimisa azi presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, premierului Romaniei, dar si sefului misiunii FMI si directorului filialei locale a Bancii Mondiale.

In document se arata ca in fiecare an cultele religioase primesc din partea Guvernului circa 540 de milioane de euro, reprezentand 0,4% din Produsul Intern Brut al tarii, in conditiile in care restantele statului la plata medicamentului sunt de 0,3% din PIB.

Toma Patrascu, vicepresedintele Asociatiei Secular-Umanista din Romania, sustine ca se impune adoptarea Legii Contributiei Bisericesti, prin care subventionarea cultelor de la buget va fi inlocuita printr-o contributie optionala.

Sursa foto: arhivafoto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea