Social

# variante periculoase # anunt oms #pandemie coronavirus # avertisment oms #coronavirus #oms #virus

OMS: Vor aparea noi variante mai periculoase de coronavirus

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca exista posibilitate de aparitie si raspandire a unor variante mult mai periculoase de coronavirus decat cele existente deja. Oficialii Oms sustin ca o astfel de perspectiva este “foarte probabila”. 

 

OMS este ingrijorata ca exista evaluari nejustificate ca pandemia s-ar apropia de sfarsit si este de parere ca ceea ce acum intra in categoria “variantelor ingrijoratoare” de coronavirus s-ar putea dovedi si mai greu de controlat, noteaza Digi 24.

Pana acum, au fost depistate mai multe tulpini ale coronaviruslui, care au fost botezate cu litere ale alfabetului grecesc: alfa, beta, delta, gamma, epsilon si, cea mai noua, lambda. Varianta delta, cea care a facut ravagii in India, este insa cea care provoaca, la momentul actual, cele mai multe imbolnaviri la nivel mondial

Recomandarile OMS pentru prevenirea imbolnavirilor

OMS recomanda statelor membre sa continue sa monitorizeze in timp real situatia epidemiologica si sa evalueze capacitatea sistemului de sanatate.

Cetatenilor le recomanda utilizarea mastilor de protectie, distantarea fizica, o buna igiena a mainilor, imbunatatirea ventilatiei spatiilor de birouri si vaccinarea impotriva coronavirusului.

OMS doreste ca pana in septembrie 2021 sa fie vaccinata cel putin 10 % din populatia tuturor tarilor. Este necesara o solidaritate sporita la nivel mondial pentru a proteja populatiile vulnerabile de aparitia si raspandirea variantelor CoV-2 ale SARS, subliniaza din nou OMS, potrivit realitatea.net. 

“Impreuna vom invinge pandemia, dar perspectiva noastra trebuie sa fie mai ampla, iar ambitiile sa tinteasca mai sus, trebuie sa conclucram sa prevenim, sa depistam si sa raspundem rapid la viitoare focare cu potential pandemic”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea