Social

# varianta deltacron #deltacron #coronavirus #oms

OMS: Varianta Deltacron are "un nivel redus de circulatie”

Varianta Deltacron a fost descoperita la inceputul lunii ianuarie de un cercetator din Cipru. Aceasta reprezinta o combinatie intre varianta Delta si Omicron, de unde si denumirea acesteia. 

De atunci, varianta Deltacron a fost depistata si in tarile europene, in special in franta, Danemarca si Tarile de Jos.  

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca varianta Deltacron are "un nivel redus de circulatie”, relateaza EFE. Cu toate acestea, organizatia nu respinge posibilitatea ca aceasta impresie sa fie una influentata din cauza numarului tot mai redus de teste efectuate in intreaga lume.

"Ca urmare a reducerii numarului de teste in lume ne aflam in dezavantaj pentru a putea urmari in mod eficient noua tulpina", a comentat la o conferinta de presa responsabila tehnica a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

Maria Van Kerkhove a amintit ca dupa doi ani de pandemie exista o capacitate globala de diagnosticare si secventiere genetica a coronavirusului considerabila. Insa, pe masura ce pandemia este considerata incheiata sau mai putin grava, se renunta la acestea.  Responsabila OMS a mai adaugat ca este  importnt ca aceste capacitati de testare si ecventiere sa ramana active, deoarece “cat timp virusul ramane in circulatie exista si mai multe posibilitati sa sufere mutatii. Posibilitate unei recombinari (a variantelor) ramane in continuare valabila”.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea