Social

#OMS vaccin #vaccin impotriva poliomielitei #poliomielita

OMS: Vaccinurile impotriva poliomielitei, schimbate de urgenta in toata lumea!

In doua saptamani, vaccinurile impotriva poliomielitei trebuie sa fie schimbate in intreaga lume, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Aceasta masura vine dupa ce s-a descoperit ca vaccinul antipoliomielitic de tip 2 poate cauza diverse infectii. 

Pentru a reduce riscul de infectare cu acest vaccin de tip 2, expertii OMS recomanda ca tarile sa foloseasca de acum o versiune numita „bivalenta” a vaccinului, care contine doar tulpini de tipurile 1 si 3.

“Suntem mai aproape ca oricand sa punem capat poliomielitei in intreaga lume, motiv pentru care suntem capabili sa efectuam aceasta inlocuire sincronizata”, a declarat directorul OMS pentru eradicarea poliomielitei, Michel Zaffran.

Pentru a tine situatia sub control, centrele medicale publice şi private vor fi verificate de observatori trimişi de OMS, astfel incat institutia va şti cu exactitate daca actualul vaccin a disparut sau nu din stocuri. 

Poliomielita este o boala cauzata de un virus care invadeaza sistelul nervos, putand conduce la paralizie totala in doar cateva ore. Cele mai grave efecte le are asupra copiilor sub cinci ani.


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea