Social

#oms #raed arafat #covid-19

OMS s-a razgandit! Informarea potrivit careia asimptomaticii transmit "foarte rar" Covid-19 NU este valabila

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a rectificat declaratia potrivit careia persoanele asimptomatice transmit coronavirusul doar in cazuri foarte rare.

"Se pare ca este rar ca un individ asimptomatic sa transmita mai departe virusul. Vrem sa ne concentram pe cazurile simptomatice," declara Maria van Kerkhove, epidemiolog OMS, la o conferinta de presa in Geneva.

Aceasta a spus ca s-a bazat numai pe doua sau trei studii nepublicate si ca a fost vorba despre o "neintelegere."

"Raspundeam la o intrebare, nu vorbeam pe baza politicilor OMS," a declarat ea, potrivit The New York Times, citat de Digi24.

OMS, conferinta pentru clarificari

Organizatia Mondiala a Sanatatii a organizat o conferinta de presa pentru a face aceste clarificari.

Maria Van Kerkhove a fost criticata de mai multi oameni de stiinta care spun ca declaratia ei nu reflecta rezultatule studiilor actuale, care arata ca persoanele asimptomatice pot raspandi usor virusul SARS-CoV-2.

Un studiu desfasurat in aprilie arata ca persoanele infectate transmit cel usor coronavirusul cu doua zile inainte sa dezvolte primele simtome, iar 44% dintre infectari sunt provocate de persoane astimptomatice.

Raed Arafat: Daca eu sunt asimptomatic, dar sunt pozitiv, transmit virusul

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a precizat ca OMS a rectificat declaratia potrivit careia pacientii asimptomatici transmit virusul doar in cazuri foarte rare. Acesta a subliniat ca teoria care exista pana acum indica faptul ca persoanele asimptomatice transmit virusul.

"Daca eu sunt asimptomatic, dar sunt pozitiv, transmit virusul. Aceasta este teoria de pana acum. Daca vine cineva de la OMS si ne spune ca transmiterea dupa 14 zile nu mai e plauzibila, atunci spunem ca 14 zile stai asimptomatic si apoi, chiar daca esti pozitiv, nu mai transmiti si poti sa pleci in comunitate. Dar noi trebuia sa-i protejam pe cei care sunt vulnerabili, trebuia sa oprim raspandirea de catre oamenii care sunt pozitivi, dar sunt asimptomatici. Pentru ca asa s-a transmis in comunitate, urci in autobuz, nu esti simptomatic sau esti foarte usor simptomatic, dar infectezi cateva persoane pana ai coborat din autobuz. Asta s-a intamplat cu cazul din Suceava," a spus Raed Arafat, citat de Agerpres.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea