Social

# masca protectie #pandemie coronavirus #pandemie #oms

OMS: “Mastile nu pot opri pandemia”

Desi autotitatile din intreaga lume sustin ca purtarea mastilor poate ajuta la oprirea raspandirii coronavirusului OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), sustine ca acestea nu sunt solutia universala in lupta impotriva noului coronavirus, daca nu se iau si alte masuri de protectie.

Mai mult, OMS sustine ca utilizarea mastilor la scara larga este justificata doar in momentul in care exista un acces limitat la apa pentru spalarea mainilor sau cand distantarea fizica este dificila.

„Nu exista un raspuns binar sau o solutie miracol. Mastile singure nu pot opri pandemia de Covid-19”, a declarat luni directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, in cadrul unei conferinte de presa la Geneva, potrivit realitatea.net.

Directorul OMS a mai precizat si ca mastile ar trebuie folosite doar de profesionistii din domeniul medical, in special acum cand exista o criza planetara de masti de protectie.

Pana in acest moment au fost confirmate 1.350.000 de cazuri de coronavirus in intreaga lume si 74.866 de decese, dintre care peste 50.000 doar in Europa, potrivit worldmeters.info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea