Social

#coronavirus #oms #geneva #paracetamol #ibuprofen

OMS le recomanda persoanelor suspecte de coronavirus sa nu ia ibuprofen

Persoanele care au suspiciunea ca au contractat noul coronavius nu ar trebui sa ia popularul medicament ibuprofen fara sa consulte medicul, a transmis Organizatia Mondiala a Sanatatii. OMS a precizat ca exista unele cercetari in desfasurare privind posibile efecte negative, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Geneva, purtatorul de cuvant al OMS, Christian Lindmeier, a spus ca nu exista studii recente care sa stabileasca o legatura intre acest medicament antiinflamator si cresterea ratei mortalitatii, dar a adaugat ca expertii analizeaza in prezent chestiunea.

"Recomandam paracetamol, nu ibuprofen in automedicatie," a declarat Christian Lindmeier.

Oficialii francezi au atras atentia asupra ibuprofenului

Mesajul transmis de OMS vine dupa ce oficiali francezi din domeniul sanatatii au atras atentia sa nu se foloseasca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene impotriva bolii COVID-19 declansate de coronavirus.

Acest grup de medicamente include ibuprofenul, aspirina si altele.

Un articol recent din publicatia medicala The Lancet a avansat ipoteza ca unele medicamente, inclusiv ibuprofenul, ar putea reprezenta un risc pentru pacientii bolnavi de COVID-19 care sufera si de de hipertensiune sau diabet.

Christian Lindmeier a mai declarat ca doi angajaţi ai OMS au fost infectati cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, care cauzeaza boala respiratorie COVID-19. Cateva sute de angajati ai OMS au inceput de marti sa lucreze de acasa.

Sursa: Agerpres
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea