Social

#coronavirus #decese #avertisment #oms

OMS: La fiecare 18 secunde moare o persoana de coronavirus

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) transmite un avertisment dur in ceea ce priveste pandemia de coronavirus. Noul virus ucide o persoana la fiecare 18 secunde. Potrivit reprezentantilor OMS, in doar cinci luni au murit mai multi oameni decat au murit din cauza malariei, care este una dintre cele mai periculoase boli din lume.

Boala respiratorie cauzata de noul coronavirus este deosebit de periculoasa pentru varstnici, si pentru persoanele suferinde de alte afectiuni. Insa, printre cei peste 500.000 de decedati se afla si copii.

Rata de deces medie se ridica la 78.000 pe luna, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA si 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor furnizate de reprezentantii OMS si citate de Realitatea PLUS.

Si, din pacate, nu vom scapa curand de acest virus, spun medicii din intreaga lume.

"Stim despre acesti virusi de peste zece ani ca scapi repede, dar trebuie ca masurile de relaxare sa se ia incetisor. Din nefericire, ceea ce s-a facut a fost exact opusul. A durat prea mult pana la carantina, in general. Unele tari au avut succes, altele nu, sunt lectii de invatat de la toate. Dar, relaxarea masurilor nu s-a facut lent, iar acest virus nu a terminat inca cu noi", a afirmat Rahul Janidal, medic chirurg neurolog in Los Angeles.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea